Skötselråd

Om du följer nedanstående skötselråd så håller du dina accessoarer vackra och hållbara.

SMYCKEN

Ta av smycken vid bad och dusch och använd dem inte vid hög kroppstemperatur, t ex under träning eller ansträngande arbete. Spraya inte parfym eller hårprodukter på dina smycken. Ta av dig smyckena när du sover.

Ta för vana att torka dina smycken med putsduk efter användning för att hålla dem rena från hudens påverkan (salter & mineraler) smink och miljögifter. Smycken mår bäst av att förvaras i sina medföljande ask/påse då de inte används.

SOLGLASÖGON

Spraya inte parfym eller hårprodukter på dina solglasögon. Förvara dem i medföljande fodral när du inte använder dem. Obs sätt aldrig solglasögonen uppe i pannan eller i håret, då skalmarna i så fall kommer att töjas och eventuellt gå av, samt att även glasen riskerar att hoppar ur. Huvudet är alltid bredare än ansiktet vid tinningarna.

Klockor

Spraya inte parfym eller hårprodukter på din klocka. Ta av dig klockan när du sportar eller gör annat ansträngande arbete (om inte klockan är av den typen att den är gjord för detta, d v s en sportklocka). Bada eller duscha aldrig med din klocka (om den inte är ett dykarur och sådana säljer inte vi).